Посещения: 252

Коледно тържество на децата от Неделното училище при храм "Св. Йоан Рилски" гр. Бургас по случай празника "Рождество Христово".

 

Посещения: 464

На 29 март в храм „Св. Иван Рилски“ децата от Неделното училище с ръководител Атанасия Петрова, което е към църктвата, изнесоха концерт с духовни песни и драматични етюди. Представлението е посветено на Благовещение и предстоящото Възкресение Христово.

Посещения: 987

Поклонническо пътуване до РИЛСКИ МАНАСТИР

С ученици от неделното училище към храм "Св. Йоан Рилски" и православни християни от Бургас- 7-9.06.2013г.
Да благодарим на о. Николай и църковното настоятелство към храма, които помогнаха да се осъществи пътуването! За децата беше безплатно! Благодаря и на игумена на Рилски манастир дядо Евлогий и на отец Нектарий!
Слава на Бога!

Read More: Поклонническо пътуване до РИЛСКИ МАНАСТИР
Посещения: 1112

Всяка година с благословението на НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО СЛИВЕНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ Г-Н Г-Н ИОАНИКИЙ и на архимандрит Йеротей Косаков - игумен на Поморийския манастир, се провежда православен лагер за деца от бургаски училища с ръководител Атанасия Петрова в Поморийски манастир.

Занимателни игри, театрални пиеси, стихове, рисунки, свързани със светото православие, са само част от заниманията на учениците. Посещения на плаж всеки ден, но и изучаване на Божието слово, а накрая лагерният огън и беседите с монасите ще радват децата и това лято.

Учителката им е подготвила много изненади, състезание отново по религия, където всеки може да покаже знания и умения, след което ще получи и материална и духовна награда. Една от наградите миналото лято бе посещение на храм " Успение Богородично" в Несебър и поклонение пред чудотворната икона на Богородица с Младенеца.

Лагерът е безплатен за учениците, благодарение на православни християни, които дават дарение за децата.

Започва на 16.08. 2013г. Тръгване в 9ч. от храм "Св.Йоан Рилски".