Warning: A non-numeric value encountered in /home/r1lsk1b/public_html/templates/as002040free/includes/includes.php on line 79
Чудотворни Икони - Храм Свети Йоан Рилски Бургас
Посещения: 2532

Чудотворна икона с образа на Света Богородица и Честният пояс на Божията майка от манастира Агиа Напа в Кипър бяха посрещнати на 30.06.2011 в Бургас от бургаското духовенство, кмета Димитър Николов и стотици миряни

 


Светините бяха оставени за поклонение в Храм „Свети Йоан Рилски” Бургас. През нощта храмът, който на 1 юли чества своя празник, остана отворен дотогава, докато имаше вярващи, които желаеха да ги видят и да отправят към тях своите молитви. Заедно с иконата и пояса на Божията майка, в църквата  бяха изложени и светите мощи на Св. Ап. Варнава, Св. Вмчк. Георги и Св. Вмчца Марина.

Иконата и поясът от Агиа Напа пристигнаха в Бургас с благословията на сливенския митрополит Иоаникий, по покана на църковното настоятелство при храм „Св. Йоан Рилски” и Община Бургас. Вярва се, че те са чудотворни и помагат на бездетни жени да заченат и родят безпроблемно.

Посещения: 2921

Чудотворна икона на Св. Богородица и свети мощи за празника на Храм „Свети Йоан Рилски” Бургас

Чудотворна икона на Пресвета Богородица

Чудотворна икона на Пресвета Богородица бе посрещната в църквата „Свети Йоан Рилски” в Бургас. Тя пристигна от несебърския храм „Успение Богородично” по повод патронния празник на православния храм, който е на 19 октомври – Деня на Свети Йоан Рилски.

 

 

 Освен иконата на Св. Богородица, бяха посрещнати и свети мощи на някои от най-почитаните в православната църква светци – Св. Йоан Златоуст, Св. Христина, Св. Киприян, Св. Юстина, Св. Андрей Първозвани, Св. Харалампий и Св. Теодосий Велики.

 

Read More: Чудотворна икона на Св. Богородица