Warning: A non-numeric value encountered in /home/r1lsk1b/public_html/templates/as002040free/includes/includes.php on line 79
Чудотворни Икони - Храм Свети Йоан Рилски Бургас
Посещения: 11920

Иконата с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови, пристига на 25 юни (петък) в 9.00 часа в храм "Св. Иван Рилски", в Бургас. Светинята ще остане на 25 и 26 юни в храма за поклонение на християните. В събота (26 юни) от 18 часа в храма ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение.

Свети Ефрем Нови е известен като светецът светкавица заради бързите чудеса, които се случват по молитвите му. Той помага за изцелението от страшни болести като рак, психични разстройства, сърдечни заболявания. Чудесата на свети Ефрем Нови не познават граници.

От 19 часа в Културен дом НХК в Бургас (пл. Тройката 1) ще бъде прожектиран и филма за св. Ефрем Нови "Светецът светкавица", автор е журналистът Ангел Бончев. Лентата разказва за ангелския живот и дивните  чудеса на св. Ефрем Нови. Във филма участват хора, докоснати от светеца светкавица, както го наричат св. Ефрем в Гърция и Румъния. В "Светецът светкавица" са заснети личните истории на хора, случили се през годините за изцеления от ракови заболявания, връщане към живота на едно мъртво в утробата на майка му бебе, възстановяване от психическо заболяване на една българка, която преди това се е опитала да се самоубие. Ще научите и за разкриването на свети Ефрем пред майка Минодора, игумения на манастира "Рождество Богородично" в Кабиле, преди 10 години.

Известна гръцка певица споделя как свети Ефрем я е предпазил от загуба на гласа й. Голямата българска актриса Емилия Радева озвучава сцена във филма, превъплъщавайки се в майка Макария, която е намерила мощите на свети Ефрем Нови на 3 януари 1950 година.

 
 

Филмът „Светецът светкавица“ е носител на първа награда на фестивала „Славянска приказка“!

 

Източник: flagman.bg

Посещения: 3299

Чудотворна икона с образа на Света Богородица и Честният пояс на Божията майка от манастира Агиа Напа в Кипър бяха посрещнати на 30.06.2011 в Бургас от бургаското духовенство, кмета Димитър Николов и стотици миряни

 


Светините бяха оставени за поклонение в Храм „Свети Йоан Рилски” Бургас. През нощта храмът, който на 1 юли чества своя празник, остана отворен дотогава, докато имаше вярващи, които желаеха да ги видят и да отправят към тях своите молитви. Заедно с иконата и пояса на Божията майка, в църквата  бяха изложени и светите мощи на Св. Ап. Варнава, Св. Вмчк. Георги и Св. Вмчца Марина.

Иконата и поясът от Агиа Напа пристигнаха в Бургас с благословията на сливенския митрополит Иоаникий, по покана на църковното настоятелство при храм „Св. Йоан Рилски” и Община Бургас. Вярва се, че те са чудотворни и помагат на бездетни жени да заченат и родят безпроблемно.

Посещения: 3410

Чудотворна икона на Св. Богородица и свети мощи за празника на Храм „Свети Йоан Рилски” Бургас

Чудотворна икона на Пресвета Богородица

Чудотворна икона на Пресвета Богородица бе посрещната в църквата „Свети Йоан Рилски” в Бургас. Тя пристигна от несебърския храм „Успение Богородично” по повод патронния празник на православния храм, който е на 19 октомври – Деня на Свети Йоан Рилски.

 

 

 Освен иконата на Св. Богородица, бяха посрещнати и свети мощи на някои от най-почитаните в православната църква светци – Св. Йоан Златоуст, Св. Христина, Св. Киприян, Св. Юстина, Св. Андрей Първозвани, Св. Харалампий и Св. Теодосий Велики.

 

Read More: Чудотворна икона на Св. Богородица