Архиерейска Света литургия по повод посрещане на чудотворната икона на св Ефрем Нови

  Архиерейска Света литургия по повод посрещане на чудотворната икона на св Ефрем Нови

  Икона на свети Ефрем Нови с частица от светите му мощи бе посрещната в  храм „Св. Йоан Рилски“ гр. Бургас на 10 февруари.

  Посрещането на иконата на светия великомъченик и чудотворец Ефрем Нови беше в 9.00 часа сутринта. Тя бе изложена за поклонение в храм „Св. Йоан Рилски“ и ще престои там само за ден. Пред иконата с мощите на свети Ефрем Нови бе отслужена Архиерейска Света Литургия - молебен за здраве и душевно спасение с участието на духовници от цял Бургас.

  Свети Ефрем Нови е известен като светецът светкавица заради бързите чудеса, които се случват по молитвите му. Той помага за изцелението от страшни болести като рак, психични разстройства, сърдечни заболявания. Чудесата на свети Ефрем Нови не познават граници. Идването на мощите на свети Ефрем Нови Чудотворец съпътства и събитието по представяне на книгите за неговия живот и чудеса. Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови и детската „Светецът светкавица“ от 18.00 часа отново в храм „Св. Иван Рилски“ в Бургас. Автор на книгите е журналистът от телевизия „Европа“ и водещ на новините Ангел Бончев. „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ е най-новата книга, която съдържа житието, чудесата, акатист, молебен канон, тропари и молитви към светеца. Дарът на чудотворството, даден му от Бога, е удивителен. Народът на Гърция го е нарекъл светец-светкавица, защото светкавично отговаря на просбите на призоваващите го. „Светецът светкавица“ е детската книга за свети Ефрем Нови чудотворец. Четивото представя по увлекателен начин през очите на едно дете, връстник на онези, които ще се докоснат до живота на свети Ефрем, неговият свят живот, който да им послужи като пример за това кой път да изберат в живота си. Книгата „Светецът светкавица“ е насочена към деца между 7 и 14 години.

  Източник: Фокус

  Please publish modules in offcanvas position.